luni, 14 iulie 2014

Samburi de pepene - izvor de sanatate


Nu am mancat niciodata samburii de la pepene si ii aruncam cu inconstienta de fiecare data. cate secrete are natura ! Ai partea ce dulce si gustoasa din pepene dar partea cea mai
nutritive se afla in ... samburi. Anul trecut  pe cand am studiat foarte mult alimentatia am dat peste cateva articole de gen si am ramas uimit. 
Semintele de pepene verde sunt foarte bogate in proteine, Proteinele din semintele de pepene verde contin aminoacizi esentiali, printre care cei mai importanti sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala si de a ameliora suferintele arterelor mici. Semintele contin si triptofan, acid glutamic, si lizina.
Semintele de pepene sunt foarte bogate in vitamine din grupul B. Cea mai raspandita vitamina din grupul B care se afla in semintele de pepene verde este niacina. Niacina este esentiala pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos, sistemul digestiv si pentru mentinerea elasticitatii pielii. Semintele de pepene contin si tiamina, riboflavina, vitamina B6 si acid pantotenic.
Semintele de pepene sunt foarte bogate in magneziu. Alte minerale importante prezente in semintele de pepene sunt fosforul, fierul, potasiul, sodiu, cupru, mangan si zinc. Toate acestea contribuie la procesele metabolice, intretin musculatura si articulatiile, dar si tonusul musculaturii netede.
Uimeste de asemenea si cantitatea mare de grasimi monosaturate, grasimi polinesaturate,omega 3 si omega 6. 

Data viitoare sper ca nu veti mai arunca semintele de pepene !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu